София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Трусове на Позитано

Корнелия Нинова подаде оставка

Трусове на Позитано

Корнелия Нинова подаде оставка

12 месецаПолитика 4 Боряна Райчева


Аз поемам цялата отговорност за тази загуба. Подавам си оставката като председател на БСП. Предлагам свикване на Конгрес в съкратени срокове - от 15 дни, който да констатира по силата на Устава тази оставка. Това заяви председателят на БСП за България Корнелия Нинова в първия си коментар след новината, че подава оставка. 

Нинова предлага да стартира кампания за номинации, приемане на правила и процедури за избор на председател по новия Устав, чрез пряк избор.

Ако приемете това решение, ще ви предложим хронограма, по която да се състои, и това да бъде съчетано с анализа на резултатите на изборите, отчетите на изборите, подготовка за местните избори, номинации за председател и до края на юли да изберем новия предател такъв, какъвто партията реши, коментира още тя. По думите й действията се ръководят от желанието през август, септември, октомври партията да се съсредоточи върху местната кампания.

Дай Боже, да спечелим местните избори,  в което вярвам, добави Нинова.

Благодаря ви още веднъж за всички усилия. Бъдете със самочувствие, че сме сила, че зад вас стоят хора, които ни вярват. Най-вече тях не трябва да предаваме. Да им дадем самочувствие, че сме на прав път и да им дадем енергия за местните избори.