София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Цветозар Томов, ЦИК: Трябва да се съсредоточим върху провеждането на изборите с наличните машини

"Моето мнение е, че няма време за нова поръчка", допълни говорителят на ЦИК
3 мПолитика 126 Мирослав Митков

"Тази процедура вече е приключила. Снощи излезе решение на ЦИК. Очевидно трябва да се съсредоточим върху това как ще се проведат изборите с наличните устройства. Няма време за разкриване на нова процедура. Няма и нагласа това да се прави". Това каза пред Нова телевизия говорителят на ЦИК Цветозар Томов във връзка с поръчката за допълнителните 1500 машини за вота на 11 юли.

"При 9600 устройства ще има затруднения в организацията на изборите. Не мисля обаче, че трябва да се драматизира. Нека все пак да напомня, че в чужбина досега не е използвана машина за гласуване и въпреки това е имало избори. Вот ще има и се надявам той да бъде организиран добре”, каза Цветозар Томов.

По думите му отговорността на ЦИК е да дадат на всечи човек правото да гласува нормално. Томов допълни, че според него е късно за опцията - наемане на машини. 

"Напомням, че обявената цена от ЦИК е максималната цена за тази поръчка. Тя е обвързана с бюджета, който ЦИК има за организация на изборното гласуване. Всякакви преговори между Комисията и даден изпълнител е да се говори около тази цена, другото е абсурдно - като това да има максимална цена и да се обявява цена два пъти над нея", посочи Томов.

"Моето мнение е, че няма време за нова поръчка", допълни говорителят на ЦИК.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!