София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

УЖАСЯВАЩО: 10 трупа на прасета изплуваха от река Янтра

Образувано е досъдебно производство
13 сОбщество 345

Прокуратурата и Агенцията по безопасност на храните стартираха проверка във връзка с открити в р. Янтра в покрайнините на горнооряховското село Писарево мъртви прасета. Труповете на животните са 10 и имат ушни марки, по които разследващите органи предстои да установят от чие стопанство са. Животните са били забелязани днес на брега на Янтра край село Писарево от учени от БАН, които са извършвали обследване на райони по НАТУРА 2000.

Образувано е досъдебно производство за замърсяване на околната среда и за евентуално разпространение на зараза, посочиха за БНР от Районна прокуратура Велико Търново.

Въведена е възбрана за движение от и към трите свиневъдни обекта, регистрирани на територията на община Горна Оряховица.

От Областната структура на БАБХ отказаха да коментират случая.

Тепърва ще се установява има ли опасност за околната среда и хората, както и ще бъдат назначени експертизи, които да установят от какво са умрели прасетата.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!