София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Венко Сабрутев: Имаше причина премиерът да повдигне въпроса с Република Северна Македония

"Не може да се е сменила цялата геополитика в Европа и да не се обсъди този въпрос", заяви той
3 мПолитика 312 Николай Парашкевов

"Не смятам, че това е водеща тема за хората в този момент. Не знам как темата отново се вдигна в общественото пространство. За мен най-важните теми са инфлацията, цените на горивата, газовата криза и т.н. Имаше причина премиерът да повдигне въпроса с РСМ, но позицията на ПП е изключително ясна. Ние подкрепяме позицията на премиера да се свика КСНС при президента. От януари месец до сега много неща се промениха както в геополитиката, така и в България. Трябва общ консенсус, а това няма как да е решение само на министър-председателя", това заяви пред БНТ депутатът от ПП Венко Сабрутев по повод шумът, който се вдигна около ветото на България към еврочленството на РСМ.

"Истината е, че до момента България се управляваще еднолично, от Банкя, от един човек, който даваше указания как да се подхожда. Това нещо няма как да продължава, а всяка една институция трябва да стъпи в своята роля, трябва да се говори с президента, парламента и правителството. Трябва да има национално съгласие сред хората", продължи той.

"Не може да се е сменила цялата геополитика в Европа и да не се направи един елементарен жест като това да се събере държавата при президента, за да се обсъди този въпрос. Няма как един човек да поеме цялата отговорност на тази тема. Тази тема изисква национален консенсус и ролята на президента", категоричен беше Сабрутев.

"Предложихме да се свика КСНС при президента, за да се дискутира тази тема, за да може да се чуят всички гледни точки - президент, парламент, службите. Нека те ни кажат каква е промяната в геополитиката и има ли основания да вървим напред", подчерта депутатът от "Продължаваме промяната".

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!