София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вежди Рашидов: От тази сглобка да сте чули думите „общество" и „народ"?

"Аз вече знам, че ще умра тук в България"

2 месецаПолитика 2 Антония Лазарова

Аз вече знам, че ще умра тук в България, но децата ми избягаха от страната, всеки си търси хляба. Аз останах без традицията да се събирам с децата си. Това сподели Вежди Рашидов в ефира на БНГ.

Аз имах една шеметна политическа кариера, работих много и останах верен на партията, работих за ГЕРБ честно и почтено. За мен обаче това беше кауза, докато беше кауза. Но вече искам да говоря свободно, като свободен артист, а не да лъжа като политик.Именно затова напуснах, за да мога да говоря свободно. Искам като седна сред хората, да мога да бъда честен. Имам едно име и искам с него да си отида, каза Рашидов.

„Вие от тази сглобка да сте чули думите „общество" и „народ"? Там всеки иска да се изкара по- и най- от другите", каза Рашидов. И добави, че щом в живота си хората не усещат никаква промяна към по-добро, значи това политическо говорене няма никакво значение.

Скулпторът каза още, че вероятно повече няма да ходи да говори по телевизионни студия, защото се уморил да говори за политика, която не ражда нищо.

На 20 февруари Вежди Рашидов открива своя изложба в Барселона. Рашидов е почетен член на Съюза на испанските художници. В Барселона ще покаже свои творби от различни периоди. Следващата му изложба ще е в Истанбул.

Снимка: БГНЕС