София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Йорданов към Дилов-син за мажоритарния вот: "Млъкни бе, пич"

ИТН и ГЕРБ в спор в ефира на БНТ
4 мПолитика 3554

Тошко Йорданов дори по едно време се обръна към Дилов на висок глас с думите: "Млъкни, бе, пич!". В отговор Дилов-син помоли да не се обръща към него с "пич", защото е най-малкото е по-възрастен от него. Отговорът на Йорданов бе с ироничното "Добре, г-н Дилов". Това се случи в ефира на БНТ в политически спор между партийните сили.

"Изобщо не съжалявам, че прекратихме този парламент", коментира в предаването Йорданов. Преди него Дилов бе казал, че му липсва разговорът за утрешния ден и предложи хамалите от партиите да се отделят на едно място да се разправят, а някакви по-умни хора да седнат да говорят за политики.

"За мажоритарния вот викаме - пичове, защо предлагате това, като знаете, че няма да стане? В този парламент нямаше идиот, който да не знаеше, че този парламент няма да издържи дълго. Мажоритарните избори трябва да се направят добре, трябва да има преброяване. Трябва да има 30 хил. души за един избирателен район, да се знае всяко семейство, всеки човек от всяка една улица. Да се каже, че това може да стане за един месец, това е е откровена дивотия", отговори Йорданов пък на въпроса на Дилов-син защо "Има такъв народ" не са подкрепили проекта на ГЕРБ, който въвеждаше мажоритарен избор на депутати.

"Не изпълнихте нито едно от обещанията си", категоричен бе Дилов.

"Този парламент в конфигурацията, в която беше, беше ясно, че трябва да го прекратим. Миналите избори не бяха честни. Просто не бяха честни", продължи Йорданов.

"Никой друг освен вас не го каза. Вие нямахте кампания, аз за разлика от вас бях на терен", контрира го Дилов.

На въпрос кой седи зад тях, Йорданов каза: Това са глупости. Кой? Някой олигарх. Това са най Бойко Борисов глупостите? Кой е този олигарх? Кой е стоял зад Слави Трофинов досега? Ами естествено, че не. Зад Слави Трифонов стоят хора, на които им е писнало от подобно упрявление на държавата, категоричен бе той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!