София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Забранява се влизането от Великобритания и Северна Ирландия на всички лица

Мярката се налага заради нов щам на COVID-19
2 мЕвроком 601

Oт 00.00 часа на 21 декември 2020 г. до 31 януари 2021 г. се забранява влизането на територията на Република България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Това нареди министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя Заповед № РД-01-720/20.12.220 г., съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства. При пристигането си в България те подлежат на задължителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават.

Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.