София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

ЗАПИСЪТ НА ВАСИЛЕВ: Съгласува ли ПП-ДБ шефовете на службите с чужди посолства? (ВИДЕО)

Не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против тази коалиция и ще напусна ПП-ДБ, каза Василев

37 сПолитика 2314

Депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев, който обяви, че напуска парламентарната група и ще прави свой политически проект, представи запис на лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев, на който се чува, че ръководствата на службите били съгласувани с чуждестранни посолства.

Записът е направен от бившия министър на спорта по време на Националния съвет на "Продължаваме промяната" миналата неделя, провел се онлайн. В него глас, който наподобява този на Асен Василев се чува да казва "Имената са синхронизирани с посолствата. "Службите са наши" означава, че по предложение на премиера ще се изберат ръководители на ДАНС, ДАР, главен секретар на МВР, НСО и не знам дали ще пипаме военно. Това са наши хора, които са одобрени от посолствата".

Не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против тази коалиция и ще напусна ПП-ДБ, тъй като според нас това е предателство срещу избирателите, гласували за "Продължаваме промяната". Те са отговорни пред българските избиратели за това да бъдат контрапункт, единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта, каза Радостин Василев. 

Продължаваме промяната се интересуват от това на всяка цена да консумират изпълнителната власт с един милион оправдания. 

Мария Габриел ще управлява държавата така, както Йорданка Фандъкова София. 

Аз съм евроатлантически настроен. Да търсиш при нас дълбоката държава е най-голямата глупост. Никой не е правил записи в централата на ""Продължаваме промяната", посочи още той.