София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Здравният министър: Очакваме голямо натоварване на системата

Правителството предприема нова политика за борбата с пандемията
2 мЗдраве 386

За да се освободят повече легла за COVID, се спира плановите операции. Не е важно да има само легла, снабдени с медицинска апаратура, а е важен и персоналът.

Това обяви министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на пресконференция, добавяйки, че се очаква голямо натоварване на системата.

Правителството предприема нова политика за борбата с пандемията:

Първият етап мерки ще се прилагат при 50% заети интензивни легла, като мерките ще бъдат малко, обяви премиерът Кирил Петков.

При вторият етап - 60% бизнесът работи, както и училищата.

Третият етап при 70%, като ще се въведат “меки мерки”, като учениците от 1-ви до 4-ти клас ще ходят на училище (от което става ясно, че останалите няма - бел.а.).

Четвъртият етап е при над 80%, като ще има “симетрично” затваряне на бизнесите, обслужващи хора, обяви премиерът Петков, допълвайки, че на този етап само областите, влизащи в Северен-централен са заплашени от прилагането на мерките от четвъртия етап.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!