София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

Зоран Заев: Ако македонският език е на масата, ние няма да водим преговори

Министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев увери, че в спора с България „нищо не се крие и не се обсъжда по различен начин“
28 мПолитика 669 Мария Иванова

Министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев увери, че в спора с България „нищо не се крие и не се обсъжда по различен начин“, като подчерта, че на масата за преговорите остава португалското предложение, което – съгласно думите му, е добра основа за намирането на решение.

Отговаряйки на въпросите на журналистите, Заев повтори, че несериозни изявления, особено на председателя на най-голямата опозиционна партия – Християн Мицковски, по въпроса за България, може само да причинят вредни последици и да блокират процеса на европейска интеграция на Северна Македония.

„Апелирам за трезвеност, защото сме потвърдили хиляда пъти..., че ако македонският език и македонската идентичност са на масата, ние няма да водим преговори, така че тук на 22-ри ще бъде известно какво е обсъдено. Това е след 18 дни, считано от днес“, обясни Заев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!