София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Честно казано - „Пред Путин... Жокера е аматьор“ - малката проповед от еп. 152 на „Честно казано с гост-водещ Катя Илиева”

пропускане

Руски войници днес с лекота убиват невинни украинци пред очите на света и прогонват милиони от родината им. Правят го с абсолютната убеденост в правотата на кауза, вменена им като дълг от един сенилен император. А той - Владимир Владимирович, както обичат да наричат в Русия Путин, съзнателно и подло ги заблуждава! Питам се - чудовищно-патологично забавление ли е това да лъжеш, за да всяваш страх, да предизвикаш ужас, разрушение и гибел? И докато търсех отговора на този въпрос, в съзнанието ми сякаш съвсем естествено изплува образът на Жокера. Да, онзи легендарен кино злодей, от чийто истеричен смях могат да те побият тръпки. Спомних си за една знакова сцена в “Черният рицар”. За да се позабавлява с човешката природа, Жокерът бе дал смъртоносни бутони на два претъпкани с пасажери кораба. Искаше да се унищожат взаимно. Заблуди ги, че ако не гръмнат кораба в съседство в уречения час с едно натискане на копчето, другият ще го направи. Палубите се превърнаха в арена на битки между страхливци, мишоци, наглеци и предатели. Всички се боричкаха с надежда да се докопат до заветното копче, за да унищожат „врага“. Жокерът наблюдаваше как отчаяните пасажери се млатят и чакаше заветния миг. Беше сигурен, че ще се наслади на фойерверки, примесени с човешка кръв. И тогава мигът настъпи. Тишина. Усмивката на Жокера помръкна. Защото човешката природа надделя над лудостта. В боевете в Украйна не става дума за кино сюжет, още по-малко за забавление. Става дума за нещо страшно и реално. На картата са вече не само украинците, но също Европа и цялото човечество. Реалността надмина по жестокост дори най-разюзданите фантазии на маниакалното Жокерско въображение. Путин се опитва да остане на власт и да подчини колкото може повече човешки същества. Без значение от цената. Иска още власт - еднолична, неограничена, безконтролна. Залогът за Путин е на живот и на смърт. Милиони в Русия все още сляпо вярват на путинската пропаганда, че войната в Украйна не е братоубийствена. Че е всъщност срещу нацизма. Не са малко онези, които изпитват дори садистично задоволство от увеличаващите се жертви, сред които и деца. Вярват, че това е правилният път. Ужасяващо е, че всеки трети у нас аплодира успехите на Путиновия отбор. Колкото по-ожесточена става войната в Украйна, толкова по-зловеща е и руската пропаганда. А тя пропагандата не убива, но създава хора, готови да убиват. Има ли нещо по-отвратително и потресаващо от изпитанието, на което ставаме свидетели в момента? Пред Путин Жокерът се оказа дребна риба. Да ви напомня, че Путин също като Жокера ни обещава копче. Ядрено. Но за разлика от Жокера, го държи в собствените си ръце.

Гледай Честно казано - „Пред Путин... Жокера е аматьор“ - малката проповед от еп. 152 на „Честно казано с гост-водещ Катя Илиева”

27.07.2022 Част 5 - Димо Райков - писател
27.07.2022 Част 4 - Генадий Воробьов - предприемач, Александър Барон - „Бесарабски фронт“
27.07.2022 Част 3 - Горан Благоев – журналист, историк
27.07.2022 Част 2 - Гроздан Караджов - министър на регионалното развитие и благоустройството
27.07.2022 Част 1 - Стефан Гамизов – енергиен експерт
20.07.2022 Част 4 - Андрей Кузманов - бивш служебен министър на младежта и спорта
20.07.2022 Част 3 - Стефан Гамизов - енергиен експерт
20.07.2022 Част 2 - Иван Гавалюгов - кмет на община Ботевград, Еленко Иванов - кмет на с. Трудовец
20.07.2022 Част 1 - Асен Генов - влогър, Иво Беров - журналист, публицист
„Детокс по време на избори“ - малката проповед от еп. 171 на „Честно казано с Люба Кулезич”
13.07.2022 Част 4 - Веселин Диманов - журналист, документалист
13.07.2022 Част 3 - Емил Джасим - историк

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!