София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Доменико Тедеско е новият старши треньор на Спартак (Москва)

Договорът с 34-годишния специалист е до юни 2021-а година

4 годиниФутбол 14 Телевизия Евроком

Доменико Тедеско беше представен днес като старши треньор на руския Спартак (Москва). Договорът с 34-годишния специалист е до юни 2021-а година. Самото представяне беше организирано на стадион “Откритие Арена” и се забави с повече от час. След това руските началници обявиха, че причина за забавянето е уточняване на детайли по прекратяването на договора на Тедеско с предишния му клуб Шалке 04. Тедеско е работил там от май 2017-а година до юни 2019-а.Генералният директор на Спартак - германецът Томас Цорн, обяви, че кандидатурата на Тедеско е била водеща, но не и единствена. Обсъден е сериозно със съвета на директорите, за да се спрат на него, каза още Цорн. Но самият директор отказа да съобщи какви са целите пред новия треньор.
"Сега е рано да се говори за цели и задачи. Първо искаме да свалим напрежението и да успокоим обстановката, каза още германският шеф на Спартак. А напрежението е продиктувано от лошите резултати - шест поражения и една победа в последните седем мача.Тедеско обяви и щаба си - ще му помагат Андреас Хинкел и треньорът на вратарите Макс Урванчки.