София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Ферари се отказаха от подобренията за Австрия

Италианците ще използват версията на SF1000 от тестовете и в двата уикенда на „Ред Бул Ринг“

Ферари се отказаха от подобренията за Австрия

Италианците ще използват версията на SF1000 от тестовете и в двата уикенда на „Ред Бул Ринг“

1 месецМоторни 195 Симеон Кисьов


Отборът на Ферари няма да въведе нито едно подобрение за първите два старта от сезона 2020, това бе обявено от шефа на тима, Матиа Биното. Италианците все пак са планирали голям пакет от новости за третия кръг от сезона в Унгария.

Зад решението на Скудерия стой тяхното незадоволително представяне по време на пред сезонната подготовка в Барселона, което накара отбора да преосмисли цялата философия зад SF1000. Най-големи промени се очаква да има по аеродинамиката на автомобила.

„Първо трябваше да разберем защо не получихме желаните резултати на пистата и как да променим нашата програма в резултат на откритията. Нямаше да е продуктивно, да продължаваме в същата посока, знаейки, че няма да постигнем целите си“, коментира Биното.

„За това решихме да измислим нова програма (за развитие на колата), която обръща внимание на целия болид. Знаехме, че няма да сме готови за първото състезание. Нашата цел е да въведем големи подобрения за третия старт за сезона на „Хунгароринг“ на 19 юли“, завърши италианецът.

Отлагането на подобрения допълнително ще затрудни Ферари по време на двете надпревари на „Ред Бул Ринг“, тъй като техните преки конкуренти, Ред Бул и Мерцедес, се очаква да пристигнат в Австрия с основни подобрения. Биковете дори успяха да тестват част от своите ъпдейти по време на филмов ден на „Силвърстоун“ миналата седмица.

Сезон 2020 във Формула 1 стартира тази неделя с Гран При на Австрия на пистата „Ред Бул Ринг“.