София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Красен Кралев към Сашо Диков: Върнете акциите, от когото сте ги взели

"Бойко Борисов отказа акциите. Сами разбирате, че министър-председателят няма как да ги притежава

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Министър Красен Кралев обясни мотивите, с които министър-председателят Бойко Борисов отказа да приеме акциите на ПФК Левски. Книжата бяха носени в Министерски съвет от журналиста Сашо Диков, но той не бе приет от пемиера.

"Бойко Борисов отказа акциите. Сами разбирате, че министър-председателят няма как да ги притежава. Премиер, на която и държава, не може да бъде собственик на спортен клуб. Борисов няма и моралното право", каза Кралев.

"Редно е съдбата на Левски да бъде предадена в ръцете на Левски. Това е опит да се политизира процеса и да се нагнети напрежение сред феновете на клуба. Върнете акциите на този, от когото сте ги взели", добави спортният министър.

"Ако се изясни собствеността на Левски, ние ще помогнем. Левски е голям клуб и ще се намерят спонсори. Не е нормално това, което се случва в момента. Но това не е предизвикано от държавата, а от собствениците на Левски", каза още Кралев.