София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Любо Пенев и Бандаловски се събраха

Бранителят се разбра със Стойне Манолов и Любослав Пенев, като вече може да се смята за нов играч на Царско село

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Освободеният в понеделник изненадващо от Ботев (Пловдив) Иван Бандаловски остана без отбора по-малко от 48 часа. Бранителят се разбра със Стойне Манолов и Любослав Пенев, като вече може да се смята за нов играч на Царско село, научи Sportal.bg.

Опитният защитник днес гостува в студиото на SportalTV и разкри изключително тежката ситуацията в един от най-големите клубове на България, след което се срещнал с Ел Голеадор и двамата бързо стигнали до съгласие да работят отново заедно. Контрактът на Бандата с новия му клуб е до юни 2021 година.

Бившият национал на България работи с Любо Пенев именно в представителния тим на "лъвовeте", където двамата влязоха в спор през 2012 година. Причината затова бе, че десният защитник си изкара червен картон във важната квалификация за Мондиал 2014 година срещу Дания (1:1) на стадион "Васил Левски".

Тогава при резултат 1:0 за "трикольорите", Бандата остави тима с човек по-малко още в 27-ата минута, извършвайки груб фаул в центъра на терена. Това се оказа решаващо за крайния резултат, тъй като с човек повече скандинавците изравниха и България изпусна уникален шанс да спечели важни точки, с които можеше реално да се надява за класиране на голям форум.

Това не се хареса на Пенев, който след това спря да вика Бандаловски в националния тим, докато водеше "лъвовете". Нашата медия научи, че двамата отдавна вече са изчистили своите взаимоотношения, като именно шампионът на Испания с Атлетико (Мадрид) искал 33-годишния футболист в Царско село.

Бандата игра през последните осем месеца в Ботев (Пловдив), с който записа 21 пълни мача. Преди това две години беше състезател на Берое, с който има около 60 мача. Бившият капитан на ЦСКА е играл в родния елит още с екипите на Литекс, Локомотив (София) и Верея. Зад граница пък бе част от белгийския Уд Хаверле Льове, сръбския Партизан, с който стана шампион и спечели купата на Сърбия, както и кипърския Анортозис.

С националната фланелка Бандаловски има 19 мача.