петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЗАТВОРИХА МЕЖДУНАРОДНОТО ЛЕТИЩЕ В НЕПАЛ

      Затвориха единственото международно летище в Непал заради нанесени щети по пистата от големия приток на полети. Десетки самолети са се приземили през изминалата седмица, за да доставят помощи на пострадалите след разрушителното земетресение от 25-ти април.
      Международното летище в Непал е с една писта и място за девет самолета и не е било пригодено да поеме големите самолети, превозващи хуманитарни помощи за нуждаещите се.
      Припомняме, че броят на жертвите от земния трус вече надминава 7050 души. Телата на 100 алпиниста и местни жители са намерени под скални отломки и лавини.
      Две жени и един мъж бяха открити живи под развалините в село в Непал, осем дни след опустошителното земетресение. Тримата били спасени от силите за сигурност вчера в село Керабари. Двама от тях били затрупани под срутена кирпичена къща, а един бил изваден изпод свлачище, предизвикано от земетресението.
      Властите потвърдиха, че 82 чужденци са изчезнали след земетресението в Катманду. Трагедията ги е сполетяла в долината Кенджинг, където е популяр­ният трекинг маршрут Лангтанг.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ