петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      НАЙ-МАЛКО 83 СА ЖЕРТВИТЕ НА ВТОРОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В НЕПАЛ

      Най-малко 83 са жертвите към момента от второто силно земетресение в Непал. Мощният трус от 7,4 по скалата на Рихтер е отнел живота на 65 души в Непал, 17 в съседна Индия и един в Тибет. Близо 2 000  души са ранени, а хиляди са останали без покрив над главата си, съобщават местни медии в Индия.
      Много хора в засегнатите райони прекараха нощта под открито небе, страхувайки се от вторични трусове. Очаква се броят на жертвите да се увеличи, защото вчерашното земетресение е активирало десетина свлачища в шест области. За последното денонощие са регистрирани още 29 по-слаби вторични труса, съобщи ТАСС.
      Междувременно все още няма новини за изчезналия по време на спасителна операция във вторник американски хеликоптер UH-1. В летателната машина е имало шестима американски пехотинци и двама непалски военнослужещи. Изпратени са хеликоптери в района на изчезналия хеликоптер, като се смята, че той може да е близо до епицентъра на вчерашното земетресение. Това каза говорител на вътрешното ведомство на Непал.
      Припомняме, че от 25 април броят на загиналите от земетресенията в Непал достигна 8 200 души. Според вътрешното министерство 382 души са изчезнали.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ