Search Suggestions
      петък, 31.10.25
      Search Suggestions
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -

          СЪЗДАДОХА ШОКОЛАД. КОЙТО НЕ СЕ ТОПИ В ЖЕГИТЕ

          Белгийският учен Фредерик Дипере създаде шоколад, който да издържа на високи температури. Екипът му може да направи шоколад, който да остава в твърдо състояние и на 38-градусова жега, пише „Блумбърг“.

          - Реклама -

          След години на изследвания ученият е готов да започне продажбата на шоколад, който се топи в устата, а не в ръцете. Много от конкурентите му работят по подобни проекти. Индустрията се стреми да намери начин да отключи потенциални печалби за милиарди в страни с по-топъл климат.
          „Мислех си, че ако искаме да изведем даден продукт в страни като Китай и Индия, трябва да променим нещо“, казва Дипере, който ръководи научните изследвания на един от най-големите производители на шоколад в света „Barry Callebaut“.
          След пет до десет години топлоустойчивият шоколад ще бъде по-важен от традиционния. В Близкия изток и Африка не разполагат с подходящ климат, за да го запазят в нормално, неразтопено състояние.
          Пазарът на шоколад в Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка, Близкия изток и Африка ще нарасне с повече от 50 на сто до 48 милиарда щатски долара до 2019 г., в сравнение с 15 на сто разширение до 74 милиарда щатски долара в Западна Европа и Северна Америка, прогнозира „Euromonitor“.
          Компанията може да започне продажбата на продукти, които се топят при 37,8 градуса и имат текстурата на класически шоколад в рамките на две години.
          От 1970 г. има повече от 90 патента за по устойчив на топлина шоколад, като половината от тях са в последните 20 години.

          Белгийският учен Фредерик Дипере създаде шоколад, който да издържа на високи температури. Екипът му може да направи шоколад, който да остава в твърдо състояние и на 38-градусова жега, пише „Блумбърг“.

          - Реклама -

          След години на изследвания ученият е готов да започне продажбата на шоколад, който се топи в устата, а не в ръцете. Много от конкурентите му работят по подобни проекти. Индустрията се стреми да намери начин да отключи потенциални печалби за милиарди в страни с по-топъл климат.
          „Мислех си, че ако искаме да изведем даден продукт в страни като Китай и Индия, трябва да променим нещо“, казва Дипере, който ръководи научните изследвания на един от най-големите производители на шоколад в света „Barry Callebaut“.
          След пет до десет години топлоустойчивият шоколад ще бъде по-важен от традиционния. В Близкия изток и Африка не разполагат с подходящ климат, за да го запазят в нормално, неразтопено състояние.
          Пазарът на шоколад в Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка, Близкия изток и Африка ще нарасне с повече от 50 на сто до 48 милиарда щатски долара до 2019 г., в сравнение с 15 на сто разширение до 74 милиарда щатски долара в Западна Европа и Северна Америка, прогнозира „Euromonitor“.
          Компанията може да започне продажбата на продукти, които се топят при 37,8 градуса и имат текстурата на класически шоколад в рамките на две години.
          От 1970 г. има повече от 90 патента за по устойчив на топлина шоколад, като половината от тях са в последните 20 години.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          България се завръща на „Евровизия 2026“ след тригодишна пауза

          България отново ще вземе участие в престижния песенен конкурс „Евровизия“, който през 2026 г. ще отбележи своето 70-о издание. Завръщането на страната ни е...

          Днес е Хелоуин (ВИДЕО)

          Вечерта на 31 октомври традиционно ще изпълни улиците с деца в костюми, светещи тикви и зловещи усмивки. Празникът на Вси светии успява да обедини различни поколения.

          140 години от победата в Сръбско-българската война: От петък започват тържествата на Сухопътните войски

          С поредица от събития в цялата страна ще бъде отбелязан бойният празник на Сухопътните войски – 19 ноември, съобщиха от Министерството на отбраната. Тържествата ще...

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          - Реклама -
          - Реклама -
          - Реклама -
          Search Suggestions
              Search Suggestions