петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      Apple достигна пазарна капитализация от 3 трилиона долара

      Пазарната стойност на компанията „Apple Inc“  прехвърли 3 трилиона долара в началото на търговията днес, преди отново да спадне. Още вчера за кратко най-скъпата компания в света достигна този праг.

      Това се случи благодарение на два от основните индекси на Уолстрийт – Дау Джоунс и Стандард енд Пуръс 500, които достигнаха рекордно високи стойности малко след откриването на днешната търговия в Ню Йорк, след като безпокойството около варианта Омикрон на COVID отслабна и котировките в туристическия сектор скочиха, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

      Акциите на производителя на iPhone поскъпнаха до 182,94 долара едната. Те трябва да приключват на равнище над 182,86 долара, за бъде отбелязан рекорд и на база закриване.

      „Apple Inc“ представлява близо 7% от стойността на Стандард енд Пуърс 500, според данните на „Рифинитив“ бенчмаркът е на върха.

      Пандемията подхрани търсенето на продуктите на компанията, а това спомогна пазарната й капитализация да надхвърли 2 трилиона долара през август 2020 година и да добави още 1 трилион 16 месеца по-късно.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ