петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      ДНР: Предоставихме хуманитарна помощ на моряците от кораба „Царевна“

      „Българските моряци от „Царевна“, който е закотвен в пристанището на Мариупол, са получили хуманитарна помощ от външното министерство на Донецката народна република (ДНР)“, съобщи ведомството в канала си в „Телеграм“.

      „На 11 май Министерството на външните работи на ДНР получи молба от българските граждани, останали в Мариупол, за съдействие за доставка на вода, храна и стоки от първа необходимост. Незабавно се справихме с това искане и днес, два дни след получаването му, доставихме всичко необходимо на борда“, се казва в съобщението.

      Вчера представители на ДНР са предали хуманитарна помощ на моряците на „Царевна“.

      „Фактът, че българското правителство буквално е изоставило своите моряци на произвола на съдбата, е не просто объркващ, а направо възмутителен за позицията на страната. Многократно се опитвахме да се свържем с българското външно министерство, за да обсъдим подробностите по евакуацията на моряците, но тези опити не доведоха до конструктивни резултати“, коментират от министерството на външните работи на ДНР.

      В съобщението си ведомството публикува и репортаж на телевизионния канал НТВ, чийто снимачен екип е посетил морското пристанище в Мариупол и е разговарял с чуждестранните моряци там.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ