петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Илон Мъск започва съкращения на служители в “Туитър“

      Илон Мъск  ще започне да съкращава служители на Туитър, съобщава  „Ню Йорк таймс“, като се позовава на имейл, разпространен до цялата компания.

      Служителите на “Tуитър“ са били уведомени в електорнно съобщение, че съкращенията ще започнат. На тях са им дадени инструкции да се приберат по домовете си и да не се връщат в офисите в петък, когато ще продължи процедурата. В имейла не се посочва общият брой на уволнените служители.
      Според предишни вътрешни известия се предвижда, че близо половината от служителите на Tуитър ще загубят работата си.

      „В стремежа си да поставим Twitter на здравословна почва, ще преминем през трудния процес на намаляване на глобалната ни работна сила. Съзнаваме, че това ще засегне редица хора, които са дали своя ценен принос за Twitter, но това действие за съжаление е необходимо, за да се гарантира успехът на компанията занапред.“, гласи имейла.

      Илон Мъск завърши придобиването на „Туитър“ на стойност 44 милиарда долара и първата му задача беше да премахне висшето ръководство на компанията. Мъск уволни главния изпълнителен директор Парадж Агравал, главния финансов директор Нед Сегал и директорката но правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ