петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Казусът „Нексо“: Асен Василев признава за разговори с големи играчи в криптопространството (ВИДЕО)

      В интервю от септември 2022 година съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев признава за разговори с „големи играчи в криптопространството“ относно разплащателната ситема „Борика“.

      Припомняме, че миналата седмица Асен Василев обвини прокуратурата във внушения за тайна среща в Министерството на финансите с дружества, занимаващи се с криптовалута:

      „Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите“, заяви Асен Василев миналата седмица.

      Въпреки това в интервю през септември 2022 година Василев признава за разговори с „големи играчи в криптопространството“:

      „Имахме някои разговори докато бях в Министерството на финансите с големи, нека да кажем, играчи в криптопространството как „Борика“ може да стане всъщност „coin-to-fiat exchange“. Тоест вие да си имате карта в долари, евра или друго, която да е издадена от нефинансова институциям която вече да ви го обръща през портфейл в coin“, казва Асен Василев по време на интервюто.

      „Ако биткоин и въобще криптопространството е новата златна треска, ние да подсигурим кирките и лопатите“, казва в заключение Асен Василев.

      Вижте частта от интервюто, в която Асен Василев признава за въпросните разговори:

      Ето и цялото интервю, проведено през септември 2022 година:

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ