вторник, 24.09.24
10.8 C
София
16 C
Пловдив
14.1 C
Варна
Search Suggestions

      Румъния вдигна два изтребителя МИГ-21 заради НЛО във въздушното пространство на страната

      Държавата-членка на НАТО и ЕС Румъния съобщи, че нейните военновъздушни сили са открили подозрителен „въздушен балон“ във въздушното пространство на страната във вторник следобед. Министерството на националната отбрана на Румъния излезе с изявление, в което се казва:

      „Системата за въздушно наблюдение на румънските военновъздушни сили откри във вторник, 14 февруари, около 12:30 ч. малка въздушна цел с еволюционни характеристики, подобни на метеорологичен балон , който се развиваше на височина от около 11 000 метра в националното въздушно пространство, в югоизточната част на Румъния.“

      „Румънските власти приложиха всички стандартни процедури от момента на откриването на обекта и два самолета МиГ-21 LanceR на румънските военновъздушни сили от бойната служба на въздушната полиция под командването на НАТО излетяха от 86-а авиобаза във Фетещ около 12:40 часа , като се насочва към района, където е отчетена въздушната цел“, се посочва в съобщението.

      „Екипажите на двата самолета не потвърдиха наличието на въздушна цел нито визуално, нито на бордови радари. Самолетите бяха задържани в района около 30 минути, за пълно изясняване на въздушната обстановка, след което се върнаха до авиобазата. Румънските военновъздушни сили постоянно наблюдават, в сътрудничество със съюзническите сили, националното въздушно пространство и района в близост“, се казва още в съобщението.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ