понеделник, 30.09.24
8.9 C
София
13 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      Нетаняху се срещна с роднини на изчезнали и пленени израелци

      Израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна за за първи път със семействата на изчезнали и пленени израелци в Тел Авив в неделя вечерта, девет дни след изненадващата атака на Хамас срещу Израел. Според семействата на изчезналите и пленените Нетаняху е обещал да работи за завръщането им възможно най-скоро. Правителството беше изправено пред критики от роднини за предполагаемо изоставяне на задържаните в Газа. По-рано в събота шефът на Съвета за национална сигурност Цахи Ханегби заяви, че Израел няма да участва в преговори с врага. Смята се, че между 150-200 израелски граждани са държани в плен в Газа след изненадващото нападение на Хамас на 7 октомври. Хамас започна атаката, като изстреля хиляди ракети, докато нейните екстремисти на земята нахлуха в израелска територия, в това, което групата описа като „Операция Ал-Акса Потоп.
      “ Израел отговори с въздушни удари по ивицата Газа и издаде официално обявяване на война за Хамас, предупреждавайки жителите на Газа да напуснат домовете си. Министърът на отбраната Йоав Галант също обяви „пълна обсада“ на Газа, спирайки тока, храната и водата.
       Хамас заяви, че последната му военна операция се дължи на дългогодишната израелска блокада, набези срещу градове на Западния бряг и други атаки. Към момента на публикуването, според палестинското министерство на здравеопазването, 2670 души са били убити в ивицата Газа, докато израелските власти съобщиха, че най-малко 1300 от неговите граждани са загинали след последните битки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ