Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Доц. Мария Пиргова: Има и други министри за смяна

          „Изборът на същото служебно правителство, поведението на президента с невнасянето на нов бюджет за 2023 г. показва, че президентът се държи в рамките на совите пълномощия и дори не поема отговорността, която обществото иска да му наложи“, заяви политологът доц. Мария Пиргова в ефира на България Он Еър.

          „Той няма да поеме повече отговорност, отколкото Конституцията му вменява. Да, направи смяна в правителството, но това правителство, ако Румен Радев се движеше към повече власт, той щеше да смени повече министри“, каза още Пиргова.

          Според Пиргова, правителството не е перфектно.

          „Има и други министри за смяна. Служебният кабинет започна да влиза в обувките на старите схеми“, заяви тя, но не пожела да посочи кой друг министър трябва да бъде сменен“, смята тя.

          „Това е служебното правителство с най-дълъг мандат – 6 месеца, а и ще го виждаме още три месеца. Основният проблем на това служебно правителство, а съответно и на Радев – това правителство не подлежи на демократичен контрол. При едно редовно правителство гражданите оценяват партиите и на избори се показва дали одобряват или не одобряват кабинета“, смята политологът доц. Милен Любенов.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions