Search Suggestions
      събота, 26.10.24
      Search Suggestions

          Калин Стоянов: Прокуратурата може да пита дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР

          ,,Не виждам точно за какво и как ме обвинява г-н Рашков“.

          Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по повод отправените вчера обвинения от бившия вътрешен министър Бойко Рашков, че докато е бил министър, е имало теч на информация от МВР към Мартин Божанов-Нотариуса. 

          ,,Чух за неговото изказване. Аз не знам той къде, кога и с кого е правил срещи и какво са коментирали на тези срещи. ГДБОП е единствената структура, която събра данни, въз основа на които са образувани досъдебните производства в Софийска градска прокуратура“, заяви Стоянов.

          На въпоса дали има данни Нотариуса да е бил сътрудник на МВР, вътрешният министър посочи, че въпросът трябва да бъде изяснен в рамките на воденото досъдебно производство.

          Наблюдаващият делото прокурор е този, който има право да поиска подобен тип информация и тя ще му бъде предоставена, ако това е необходимо, добави Калин Стоянов.

          В отговор на въпрос има ли данни полицейски коли да са стоели пред частния клуб за магистрати на Нотариуса, министърът отбеляза: „На този етап все още нямаме такава потвърдена информация. Извършват се проверки“.

          Стоянов потвърди, че бившата жена на Нотариуса е била разпитвана в ГДБОП, когато той е бил директор на службата. Когато аз бях директор на ГДБОП, се събраха всички данни, които послужиха за образуване на досъдебно производство, добави той.

          В отговор на въпрос обиден ли е от думите, на Бойко Рашков, че не е искал той да е директор на ГДБОП, когато той е бил министър, Калин СтояновКалин Стоянов
          Калин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните
           заяви: „Доколкото си спомням аз и ръководената от мен структура, бяхме хората и структурата, на които той имаше огромно доверие. Нямам представа защо го казва това нещо“, като добави, че Рашков лично го е поканил да заеме поста директор на ГДБОП.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions