петък, 20.09.24
13.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Ден на траур в Русия

      В Русия днес е Ден на национален траур след трагедията в „Крокус Сити хол“, където при стрелба загинаха 133-ма души. Всички флагове в страната днес са спуснати наполовина, отменени са развлекателните мероприятия и забавните програми по телевизиите. Денят беше определен при обръщение на президента Владимир Путин вчера.

      Групировката „Ислямска държава“ публикува видеозапис от атаката в „Крокус Сити хол“, заснето от нападателите. Записът трае около минута и половина, и показва няколко мъже с размазани лица и променени нарочно гласове, въоръжени с огнестрелни оръжия и ножове във фоайето на концертната зала, предаде БНТ.

      Ако се потвърди, че „Ислямска държава“ е извършител на атаката в Москва, то това ще е най-смъртоносния удар на групировката в Европа. 11 души бяха арестувани след нападението, сред тях и 4-мата предполагаеми нападатели, съобщи руският президент Владимир Путин.

      През целия ден вчера руснаците се събираха на мемориали от цветя и плюшени играчки, за да почетат паметта на загиналите. Подкрепа получиха и пред руските посолства по света, включително в София.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ