петък, 20.09.24
19.8 C
София
22 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      ФБР се опасява от координирана атака в САЩ след терора край Москва

      ФБР е готово да предупреди Конгреса за възможна „организирана атака“ в САЩ, подобна на тази, която уби 144 души в руска концертна зала миналия месец. „Поглеждайки назад към кариерата си в правоохранителните органи, ще ми бъде трудно да си помисля за време, когато толкова много заплахи за нашата обществена безопасност и национална сигурност са били толкова завишени наведнъж“, заяви директорът на ФБР Кристофър Рей. 

      Той допълни, че ще съобщи на законодателите, че американски служители преди това са се притеснявали от възможността за атака, извършена от индивид или малка група, вдъхновена от войната между Израел и Хамас в Газа. По думите му ФБР става все по-загрижено за по-координирана атака след концертното клане в Русия.

      Атаката на 22-ри март срещу концертна зала в предградията на Москва беше най-смъртоносната в Русия от 20 години насам. Клон на бойната групировка „Ислямска държава“ пое отговорност, но руският президент Владимир Путин, без да цитира доказателства, се опита да обвини Украйна.

      снимка:  БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ