неделя, 08.09.24
19 C
София
23 C
Пловдив
18.7 C
Варна

Петков: Политолози ми искаха по 20 хиляди лева месечно, за да ми се чува думата

,,20 хиляди лева месечно от политолози за да ви се чува думата в медиите“. 

За това разказа в интервю за предаването „Евродикоф“ в ефира на ,,Евроко“ в петък вечер бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той разказа как месец след като е станал премиер, дошли при него анализатори и политолози, които му обещали срещу 20 хил. лв. на месец тезите на правителството да се чуват по медиите.

“Сядам аз на бюрото като премиер и след месец идват едни хора. Казват: „Добър ден. Ние сме независимите анализатори, независимите политолози. Ако имаме с вас договор за 20 000 лв. на месец, ние си се оправяме с телевизиите къде да се появяваме, къде не се появяваме, ние говорим точките, с които вие искате да излезете“. Аз им викам: „Как така 20 000 лв. на месец?. 

„Аз им викам: „Как така 20 000 лв. на месец? За какво?“ „Ами, да ви се чува думата, защото в противен случай какво се случва – вие казвате нещо, вашият опонент казва нещо, и ние, петима анализатора или 10 анализатора, повтаряме тезата на единия и вашата дума изчезва“. И тогава нашите фенове казват: Кириле, не ти се чува думата, не излизаш, счупиха ви, къде ви е ПР кампанията“, допълни Петков. Поясни, че след този отказ от сутрин до вечер срещу кабинета „Петков“ се изливала помия.

В интервюто Петков обяснява и как става печеленото на поръчки, като се използват служители на службите и прокуратурата.

- Реклама -
СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Реклама -

НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

Зареждане...
- Реклама -

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ