неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Министър Запрянов: Първите изтребители F-16 ще дойдат у нас в началото на 2025 г.

      Първите изтребители F-16 ще дойдат у нас в първото тримесечие на 2025 г., тъй като тази есен пилоти ще се обучават на тях в САЩ. Следващата година ще получим и новите машини „Страйкър“. Това заяви пред БНТ служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.

      „Ако догодина има парад, надявам се да има повод, може да летят и първите F-16“, каза министърът.

      „Българската армия е в добро състояние и посреща празника си с удовлетворение от постигнатото“, обобщи той.

      „Всички планове и подготовки са проведени, дежурствата се носят, въздушния и морският суверенитет е осигурен от Въоръжените сили“.

      По думите му модернизацията на армията е в ход и хората виждат бъдещето с нови самолети, бойни машини и кораби. Увеличението на заплатите в армията е мъдро държавно решение и висока оценка на парламента за Въоръжените сили, смята Запрянов. „Финансовият инструмент е важен, но не е достатъчен. Сега отговорността ляга върху политическото ръководство на Министерството на отбраната, военното ръководство, да разработим и други механизми, които да направят военната професия привлекателна“.

      Недокомплектът е най-тревожен в Сухопътните войски и по-специално в основните ни бойни бригади, които съгласно новите изисквания на НАТО трябва да поддържат висока степен на готовност.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ