петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Арестуваха шестима души в Украйна, предполага се, че са руски агенти

      Украйна е арестувала шестима агенти на руското военно разузнаване (ГРУ) в Донецка област, обвинени в подпомагане на бомбардировките в Донбас, предаде АФП.

      Операцията, проведена от службите за сигурност на Украйна СБУ, „доведе до едновременното арестуване на шестима руски агенти“, които са „координирали артилерийския обстрел в региона“, се казва в изявление, публикувано в Телеграм.

      Според прокуратурата на 7 август 2023 г. лицата са предоставили на руските войски координатите на жилищен блок в Покровск – нападение, при което загинаха 9 души, а повече от 80 бяха ранени.

      „Тази група агенти е подготвяла и координати за ракетни удари по обекти на силите за отбрана в сектора Авдийвка“ – град, превзет от руските войски в Донецка област, заявиха от СБУ.

      Арестуваните агенти са общували чрез система за криптирани съобщения и „са публикували антиукраински коментари“. Те са арестувани за „държавна измяна“ и са заплашени от доживотен затвор.

      От началото на руската инвазия през февруари 2022 г. Украйна твърди, че е арестувала няколко лица, обвинени в ръководене на руски удари по фронтовата линия.

      Тези арести идват в момент, когато Русия напредва по източния фронт, по-специално към град Часив Яр. През последните няколко дни руските сили провеждат офанзива в Харковска област.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ