петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Германската полиция простреля въоръжен мъж, атакувал участници в демонстрация

      Германската полиция съобщи днес, че е простреляла и ранила въоръжен с нож мъж, който е атакувал участници в демонстрация на крайната десница в югозападния град Манхайм, предаде Ройтерс.

      На кадри в социалните мрежи се вижда брадат мъж, нахвърлил се с нож хора на централния площад „Марктплац“. Един човек е наръган в крака, а полицай, който опитва да се намеси, е порязан по врата. След това друг полицай стреля по нападателя. 

      „Срещу атакуващия бе използвано огнестрелно оръжие“, каза полицията в Манхайм в изявление. На място е бил извикан спасителен хеликоптер, а движението на трамваите е било спряно. 

      Няма непосредствена опасност за обществото, се казва в изявлението.

      Няма информация за идентичността и мотивите на нападателя и полицията каза, че не може да даде подробности за пострадалите демонстранти на площада. По време на живо излъчване от центъра на Манхайм се вижда антиислямският активист Михаел Щюрценбергер, който се готви да направи обръщение пред малка тълпа хора.

      Насилието е извършено в заключителната част на кампанията за изборите за Европейски парламент, по време на която крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ отправя послание за опасността, която според нея представлява емиграцията от мюсюлманските страни.

      59-годишният Щюрценбергер, който описва себе си като журналист, критикуващ исляма, е член на няколко крайнодесни антиислямски организации.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ