четвъртък, 19.09.24
15.8 C
София
21 C
Пловдив
17.7 C
Варна
Search Suggestions

      Израелски обстрел до Червения кръст в Газа: Поне 22 жертви и 45 ранени

      Израелски обстрел е нанесъл щети на офиса на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) в Газа, около който са намерили убежище стотици разселени палестинци, сред които има 22 жертви и 45 ранени в резултат на израелските удари, съобщи снощи организацията в социалната мрежа „Екс“, предаде Франс прес.

      „Този инцидент предизвика масиран приток на ранени към полевата болница на Червения кръст, разположена наблизо“, която „прие 22 загинали и 45 ранени“, пише МКЧК, който осъжда „многото сериозни инциденти“ от последните дни, „които застрашават живота на хуманитарните работници и на цивилните“.

      Вчера израелската армия засили ударите си по ивицата Газа и размени нови презгранични удари с ливанската шиитска групировка „Хизбула“, посочва АФП.

      Министерството на здравеопазването на ивицата Газа съобщи за 25 загинали и 50 ранени, обвинявайки израелците, че „са се насочили ударите си към палатките на разселените цивилни в Ал Мауаси“, район в южната част на ивицата Газа близо до Рафах.

      Говорител на израелската армия заяви пред АФП, че „първоначалното разследване показва, че няма индикации за нанасяне на удар от страна на ЦАХАЛ в хуманитарната зона Ал Мауаси“

      „Инцидентът се разследва“, добави говорителят.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ