петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Прекрасен Лудогорец победи Карабах

      Шампионите на България спечелиха гостуването си с 1:2

      Лудогоред е на крачка от плейофите в Шампионската лига след като надделя над шампиона на Азербайджан. Точни за родния тим бяха Диниш Алмейда и Кайо Видал.

      Домакините стартираха по-активно двубоя, като още във втората минута Ясин Бензиа стре от близко, но Алмейда блокира опита с тяло. Малко след това Якуб Пьотровски даде извеждащ пас  към Квадво Дуа. Нападателят овладя топката и опита успореден пас към поляка, но Мустафадзе пресече пътя на коженото кълбо. След десет минути Марко Вешович успя да преодолее Пьотровски и отправи мощен шут с левия крак, но прати топката над напречната греда. Веднага след това Бърнард Текпетей пробва своя късмет, но изпълнението му не затрудни стража Фабиан Бунтич.

      Пет минути след това Патрик Андраде (бивш играч на Черно море) шутира към вратата на гостите, но също без успех. Така се стигна до 17-та минута, когато Карабах вкара гол, но той не бе зачетен, заради засада. Тогава Бахлул Мустафазаде вкара с глава след центриране на Марко Янкович, но защитникът се оказа в нередовна позиция.

      Постепенно българският шампион съумя да изнесе действията напред и в 34-та минута имаше чудесен шанс да открие резултата. Квадво Дуа овладя топката след неразбирателство между отбраната и вратаря на азерите, но изстрелът му се оказа несполучлив. До края на първото полувреме отсъстваха чистите голови положения и така почивката дойде при нулево равенство.

      Втората част започна със „златна“ възможност за Лудогорец. Още в началните мигове Текпетей шутира неточно от 15 метра след комбинация между Пьотровски и Сон. Последваха няколко положения за Карабах, но Жуниньо, Бензия, Байрамов и Кевин Медина не поразиха целта. Българите пропуснаха още едно изгодно положение, след като в 54-та минута Кайо Видал стреля с глава, Бунтич докосна леко топката и тя срещна напречната греда. Последва добавка на Текпетей от няколко метра, но някак крилото пропусна. Секунди след това дойде звездния миг на орлите. Сон центрира от статично положение в наказателното поле, където на втора греда защитникът Диниш Алмейда с глава не остави никакви шансове на вратаря на Карабах – 0:1.

      В 65-та минута „Агдамските коне“ успяха да изравнят. При изпълнение на свободен удар Ясин Бензия стреля, но Хендрик Бонман отрази. За съжаление на разградчани кълбото попадна в Жуниньо, който нямаше как да сбърка. Малко преди това Текпетей напусна играта принудително, поради грубо влизане на Кевин Медина. В 76-та минута Видал не успя да намери вратата на Карабах, а две минути след това Медина пропусна да вкара за азерите.

      Четири минути преди изтичане на редовното време Видал направи пропуск, като Бунтич не позволи да бъде преодолян. В 86-та минута Кайо Видал се реваншира и изведе отново Лудогорец напред – 1:2. Секунди преди изтичането на редовното време авторът на второто попадение за орлите бе изгонен след втори жълт картон. Това накара домакините да се хвърлят  в отчаян натиск, но Бонман направи тройно спасяване малко преди последния съдийски сигнал. По този начин Лудогорец постигна поредна престижна победа в Европа и ще влезе в реванша след седмица със сериозно предимство. Ответната среща в Разград е на 12-ти август.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ