петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Станислав Генчев: „Очаквам да отидем в Разград и да победим“

      Треньорът на сините даде брифинг преди дербито от поредния кръг на Ефбет Лига

      Наставникът на сините Станислав Генчев организира поредната си среща с журналисти. Този път акцентът бе съботния възлов сблъсък срещу Лудогорец в Разград. Срещата започва в 21:15 часа. Очакваният си Генчев изрази с думите:

      „Готови сме, за това тренираме. Да израстваме като отбор, да играем срещу най-силните. Настроението в отбора е добро. Очакваме с нетърпение мача. Всеки мач играем за победа. Такава е целта ни и в утрешната среща. Да отидем в Разград и да победим. Това е нож с две остриета. На никой не му е приятно да отпадне от евротурнирите и то след такъв резултат. Тази загуба, която инкасираха срещу Карабах, ще гледат да измият срама. Това са класни футболисти със самочувствие и много трудно могат да направят два поредни слаби мача. Това ми е ясно. Имат и нов треньор, което ще мотивира абсолютно всички футболисти.”

      „Засега нямаме проблеми освен Лима, който е контузен. Не мисля, че някой от нашите футболисти е в състояние да подцени Лудогорец, въпреки загубата. Все пак това е шампионът на България. Трябва да запазят концентрация през всичките 90 минути понеже класата, която имат в Лудогорец, всеки един футболист може да реши мача с избухване.”

      „Това е основната ни цел. Отборът на Левски трябва да играе в европейските турнири. Европейските вечери са част от Левски. Феновете се нуждаят изключително много от такива мачове. Искаме да играем в Европа и ще направим всичко възможно накрая на годината да сме евроучастник, дай Боже като шампиони. Аз съм на мнение, че нашият стил трябва да се изгражда във всеки мач и това, което правим добре, да го задържим срещу всеки един съперник. Имаме силни страни, които трябва да използваме. Ще искаме да доминираме. Двата най-добри отбора се срещат в този момент и се надявам да излезем победители. Сигурен съм, че ще стане интересен мач“ – каза треньорът на Левски.

      Пресконференцията завърши със следните думи:

      „Трябва да се вземе някакво решение за това отменяне на мачовете. Ето ви пример. Карабах играха в първенството, победиха и дойдоха и победиха в Разград. Лудогорец нямаха мач и загубиха. Това отлагане на мачове не води до нищо добро. По принцип трябва да се вземе генерално решение тези мачове да не се отлагат. Навсякъде по света се играе през 3 дни“. „Можем да се изненадаме. Гледахме мачове и на втория отбор на Лудогорец, защото Захари Сираков използва различна система във втория отбор“. „Имам страшно много приятели в Лудогорец. Научих много неща. Винаги съм бил посрещан добре. Еуфорията сред нашите фенове е нормална. Ще се чувстваме като домакини. Поздравявам Лудогорец, че ни дадоха повече билети, защото футболът е за феновете“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ