неделя, 22.09.24
7.8 C
София
15 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      Божанков: Крайният популизъм от грозни крясъци в тази зала може да се превърне в управляваща сила

      Време е демократично мислещите хора да отворят очи, крайният популизъм от грозни крясъци в тази зала може да се превърне в управляваща сила.

      Това предупреди в декларация от името на парламентарната група (ПГ) на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) народният представител Явор Божанков. Нека да видим кризата като възможност, трусовете в партиите като час за преосмисляне на базовите ценности, скъсване със системата на нерегламентирана власт. Приемането на България в свободното Шенгенско пространство и интегрирането в еврозоната не са просто инструмент за повишаване на благосъстоянието на народа ни, а са стъпки, които гарантират, че България най-сетне ще бъде равна на другите европейски народи, каза Божанков.

      В текста на декларацията се посочва, че коалицията на ПП-ДБ е изправена пред труден избор. В общия контекст на разпад ние успяхме да съхраним единството, но въпросът кои са нашите съюзници остава. По-лесно е да кажем кои не могат да бъдат нашите съюзници – най-просто онези, които вярват, че мястото на България е извън Европейския съюз (ЕС) и НАТО. Това са проводниците на руската енергия и кремълска реторика в България. Длъжни сме да дадем категоричен отговор на техните стремежи – тук не е Москва, защото последните години постигнахме много, заяви Божанков.

      Той определи като стратегически риск за България откритото призоваване за напускане на ЕС, НАТО, и дори ООН, предаде БТА. В декларацията се призовават политическите сили в българския парламент да се замислят кои са базовите ценности, както и европейските семейства да се замислят какво правят техните членове в националните парламенти.

      Няма такова нещо като патриотично ляво, това колеги, е антоним. Патриотично ляво е синоним на националсоциализъм, а това е точното име на фашизма. Алтернативата на носталгията по тоталитарното минало на България все пак има и тя е в простичката истина, че бъдещето на България е европейско, посочи Божанков и даде пример с европейските социалисти, които, по думите му, отдавна са разрешили една неразгадаемата за българските им колеги мистерия – кой е агресор и кой жертва в конфликта в Украйна.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ