петък, 20.09.24
14.8 C
София
20 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Атлетико Мадрид удари РБ Лайпциг в края

      „Биковете“ поведоха чрез Бенямин Шешко още в третата минута, Антоан Гризман изравни в 28-ата, а Хосе Хименес оформи крайния резултат в 90-ата

      Атлетико Мадрид победи драматично РБ Лайпциг с 2:1 на „ Сивитас Метрополитано“ в мач от първия кръг на Шампионска лига. „Биковете“ поведоха чрез Бенямин Шешко още в третата минута, Антоан Гризман изравни в 28-ата, а Хосе Хименес оформи крайния резултат в 90-ата.

      „Дюшекчиите“ заемат 13-ата позиция във временното класиране след първото завъртане, а германците са 23-и. В следващия кръг Атлетико гостува на Бенфика на „Ещадио да Луж“ на 3 октомври, а Лайпциг приема Ювентус на „Ред Бул Арена“ ден по-рано.

      Оюе с първата голова ситуация в мача Лайпциг излезе напред в резултата. При бърза контраатака в третата минута Бенямин Шешко пусна надясно към Лоис Опенда, който шутира, ударът бе блокиран, но Шешко успя да нанесе добавка с глава и да прати с лекота топката в мрежата – 0:1.

      В следващите минути Атлетико Мадрид натисна в търсене на изравнителен гол. Четвърт час след началото на срещата Родриго Де Пол изведе сънародника си Хулиан Алварес, който пусна пас за друг аржентинес – Анхел Кореа, той се размина с топката, Антоан Гризман стреля отблизо, но бе блокиран.

      В 25-ата минута „дюшекчиите“ отнеха топката около дъгата на наказателното поле, Анхел Кореа напредна и нанесе удар от около 15 метра, който бе блокиран от бранител на Лайпциг и се стигна до корнер. При последвалото изпълнение Кореа стреля опасно от малък ъгъл, но уцели десния страничен стълб.

      В 28-ата минута логичното се случи и Атлетико Мадрид изравни резултата. Маркос Йоренте се включи отдясно по нападението, след което предостави великолепно центриране към Антоан Гризман, той стреля от движение, топката тупна коварно и навести вратата на Петер Гулачи.

      До края на първата част Атлетико бе по-активният тим на терена, но така и не стигна до нова добра възможност за гол, като по този начин двата тима се оттеглиха на почивката при равенство 1:1.

      В 48-ата минута Анхел Кореа стреля от границата на наказателното поле, стигна се до рикошет, който можеше да излъже Гулачи, но унгарският вратар внимаваше и успя да спаси. Пет минути по-късно Антоан Гризман проби през центъра и нанесе силен удар от дистанция, но много високо над вратата на РБ Лайпциг.

      В 62-рата минута Бенямин Хенрикс стреля опасно от пряк свободен удар, но Ян Облак успя да избие топката.

      След известно затишие Атлетико имаше голова възможност, след като Науел Молина центрира отдясно към Александър Сьорлот, който нанесе удар с глава, но Гулачи спаси.

      Секунди по-късно на отсрешната врата Шави Симонс стреля много неточно от обещаваща позиция след пас на Юсуф Поулсен. В 77-ата минута Давид Раум завъртя топката и я качи на главата на Поулсен, който нанесе много опасен удар, преминал на сантиметри покрай левия страничен стълб.

      В 79-ата минута Атлетико Мадрид бе близо до гол, след като Молина центрира за Гризман, който нанесе опасен удар с глава точно под напречната греда, Петер Гулачи успя да избие, но дори топката да бе влязла във вратата, голът нямаше да бъде признат, тъй като французинът бе в положение на засада.

      Две минути след това Гризман пропиля чиста възможност, след като Атлетико организира опасна атака, Самуел Лино намери нападателя, който шутира от малък ъгъл, но уцели мрежата от външната ѝ страна, а Сьорлот бе непокрит, но не получи подаване от френския играч, който се извини за грешната си преценка. В последната минута от редовното време натискът на Атлетико Мадрид даде резултат и домакините направиха пълен обрат. Антоан Гризман пое топката в наказателното поле, излезе и

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ