вторник, 24.09.24
11.3 C
София
10 C
Пловдив
14.9 C
Варна
Search Suggestions

      Венко Сабрутев: ПП-ДБ предлага модела „Марио Драги“

      Да върнем по-голямата част от загубения вот на миналите избори. Имаме ясна стратегия, обърната към една млада и образована България. Това заяви Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

      От днес започва работна група, която ще дискутира доходите и подкрепата за младите семейства, както и за образованието и здравеопазването, обясни той.

      „Целта ни е да покажем на българското общество грешките, които допуснахме. Сред тях е коалицията ни с ГЕРБ. Направихме нещо, за да има стабилно управление в държавата. Българското общество да върви в правилната посока, да се случат нещата, които всички искаме да се случат“, каза Сабрутев пред бТВ.

      Според него България трябва да има стабилно управление. В същото време Сабрутев заяви, че не може да се има доверие на Бойко Борисов. „Не може да има джентълменско споразумение с хора, които не си държат на думата“, добави той.

      ПП-ДБ предлагат модела Марио Драги. „Лице, ползващо се с обществена подкрепа и равноотдалечен от всички партии“, обясни Сабрутев.

      Попитан за пример за такова лице, той отговори следното: „Нямаме конкретни имена. Преди да има имена, трябва да има съгласие за този модел. България има необходимостта от стабилно управление. Партиите, които се съгласят да подкрепят тази фигура, трябва да се съгласят с определена законодателна рамка. Партиите, които подкрепят такова политическо лице, те трябва да носят отговорност“.

      Дали един човек ще се продаде или не, всичко е възможно, каза Сабрутев, отговаряйки на въпрос дали са сигурни в хората, които ще предложат за депутати. „Четири Народни събрание ние нямаме пробив“ сред нашите народни представители, добави той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ