вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Веселин Тодоров, „Сиела Норма“: Очаквам договор с ЦИК до края на седмицата

      „ЦИК навреме стартира процедурата. Този път всичко се случва в срокове“. Това съобщи пред БНР Веселин Тодоров, изпълнителен директор на „Сиела Норма“ – фирмата, която до момента осигурява машинното гласуване. Очаква се да го направи и за вота на 27 октомври.

      „Машините са същите, принтерите са същите и софтуерът е същият. Ние не може да имаме някакви нови претенции. Претенциите ни са просто да бъде една нормална хартия“, добави още той.

      „На нас не ни се предоставя достъп до хартията по никакъв начин. Докосваме я за първи път, когато инсталираме машините в секциите. Не може да направим някаква преценка, оценка или анализ“, подчерта Тодоров.

      „Когато ние доставяхме хартията – последно през октомври 2022 г, в цялата страна от 11 хиляди машини, имаше две с някакви проблеми, свързани с принтерите, не непременно с хартията. На последните избори бяха 100. Като процент проблемите растат, което означава, че всеки път хартията е може би по-лоша от предния. Говоря за последните три пъти. Не съм виждал лабораторни изследвания. Никой не ми ги дължи, но може би ги дължат на обществото“, уточни още той.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ