петък, 27.09.24
16.8 C
София
20 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Ман Юнайтед тръгна накриво в Лига Европа

      Манчестър Юнайтед започна по-активно двубоя, но противно на това първата опасност бе на сметката на Твенте

      Манчестър Юнайтед не успя да покрие очакванията за пореден път и завърши наравно 1:1 с Твенте на „Олд Трафорд“ в първия двубой на двата тима в основната фаза на Лига Европа. „Червените дяволи“ поведоха в 35-ата минута след страхотен гол, дело на Кристиан Ериксен. Сам Ламерс се възползва от неточните действия на защитата на противника и възстанови равенството в 68-ата минута, с което донесе точката за Твенте в двубоя.

      Манчестър Юнайтед започна по-активно двубоя, но противно на това първата опасност бе на сметката на Твенте. В 8-ата минута Барт ван Роой отне топката от Диого Далот, след което побърза да центрира за Сам Ламерс, който се опита да стреля покрай Андре Онана, но не намери очертанията на вратата на „червените дяволи“.

      В следващите минути възпитаниците на Ерик тен Хаг продължиха да владеят топката, но така и не стигнаха до чисто положение пред вратата на Твенте-

      В 26-ата минута след центриране в наказателното поле на Твенте, Лисандро Мартинес свали с глава за Джошуа Зиркзее, който бе изпреварен от Меес Хилгерс. Защитникът на „червените“ обаче щеше да си вкара зрелищен автогол, ако не бе добрата намеса на Ларс Унерщал.

      Барт ван Роой направи пробив в 32-рата минута, който завърши с удар от средна дистанция ниско по тревата, но не успя да затрудни Андре Онана, който се намеси рутинно.

      Манчестър Юнайтед поведе в 35-ата минута, след като Диого Далот проби отляво в наказателното поле, но бранител на Твенте му изби топката. Кристиан Ериксен се възползва от рикошета и изпрати същински снаряд в горния ляв ъгъл на вратата, не оставяйки никакви шансове на Ларс Унерщал да отрази.

      „Червените дяволи“ продължиха да държат инициативата до края на първото полувреме, като задържаха до почивката аванса си от един гол.

      Домакините продължиха да бъдат много активни на старта на втората част. В 53-ата минута след центриране от корнер Хари Магуайър отправи удар с глава, който бе блокиран. Централният защитник на Манчестър Юнайтед направи добавка от воле, но Унерщал се намеси.

      Сем Стайн стреля директно от пряк свободен удар в 58-ата минута, насочвайки топката в долния ляв ъгъл на вратата, но Андре Онана се намеси хладнокръвно.

      Твенте успя да се възползва от невниманието в отбраната на Манчестър Юнайтед. В 68-ата минута Барт ван Роой тръгна пробив от собственото си поле, като премина през четирама футболисти на домакините, преди топката да му бъде отнета от Мануел Угарте. Уругваецът комбинира с Ериксен, който обаче позволи на Сам Ламерс да отнеме, след което нападателят на Твенте излезе очи в очи с Онана и не сгреши.

      Диого Далот комбинира с Джошуа Зиркзее, който навлезе в наказателното поле на Твенте, отвори си пространство за удар и стреля в горния десен ъгъл, но Унерщал демонстрира страхотен рефлекс и отрази в 75-ата минута.

      Мануел Угарте получи топката в наказателното поле и върна назад към Бруно Фернандеш, който стреля с първото си докосване в 81-вата минута, но над напречната греда на вратата на Твенте.

      Две минути по-късно и Алехандро Гарначо стреля от границата на наказателното поле на гостите, но и той не успя да порази целта.

      Коби Мейну напредна по лявото крило в 88-ата минута, като сви топката за Далот, който стреля, но ударът му бе блокиран от страна на бранител на нидерландския тим.

      Във втората минута на добавеното време Бруно Фернандеш центрира от корнер за Хари Магуайър, който стреля с глава, но ударът му бе блокиран. В последствие няколко футболисти на Манчестър Юнайтед се разминаха с топката, но никой не нанесе завършващия удар.

      В петата минута от добавеното време на мача Фернандеш стреля директно от пряк свободен удар, но Унерщал отново се справи, с което донесе точката на своя тим.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ