неделя, 29.09.24
18.9 C
София
21 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      Осасуна взе скалпа на Барселона и нанесе първа загуба на каталунците в Ла Лига 

      Осасуна нанесе първо поражение на Барселона през този сезон в Ла Лига, след като отборът от Памплона победи напълно заслужено с 4:2. В герой за домакините се превърна Анте Будимир, който реализира две попадения, а точни още за “рохийос” бяха Браян Сарагоса и Абел Бретонес. За каталунците вкараха Пау Делгадо и Ламин Ямал.

      В 15-ата минута Осасуна можеше да открие резултата, но ударът на Хесус Аресо премина покрай левия страничен стълб.

      Три минути след това памплонци поведеха. Сарагоса намери Будимир, който от близко разстояние се разписа с глава.

      В 28-ата минута домакините вкараха втори гол. Сарагоса бе изведен, напредна и преодоля Иняки Пеня със страхотен финт, след което реализира в опразнената врата.

      Осем минути след началото на второто полувреме Барселона създаде хубав шанс. Той се откри пред Роберт Левандовски, който обаче бе разколебан от хубава намеса на Серхио Ерера.

      Секунди след това вратарят на домакините направи сериозна грешка и подари топката на каталунците. Делгадо отправи слаб удар от дистанция, но Ерера не успя да се намеси и Барселона се върна в срещата.

      В 63-ата минута Будимир можеше да отбележи второто си попадение в мача. Изстрелът му премина покрай левия страничен стълб.

      Три минути по-късно Феран Торес нахлу в наказателното поле и отправи удар, който бе спасен от Ерера.

      В 71-ата минута домакините получиха дузпа за нарушение на Серхи Домингес. Зад топката застана Будимир, който реализира хладнокръвно от бялата точка.

      Пет минути преди изтичането на редовното време на двубоя Осасуна направи резултата 4:1. Абел Бретонес отправи мощен изстрел от дистанция, с който не остави шансове на Пеня.

      В 90-ата минута резервата Ламин Ямал вкара страхотен гол с левия крак. Той стреля от границата на пеналтерията и преодоля Ерера с опит в левия ъгъл.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ