понеделник, 30.09.24
10.8 C
София
15 C
Пловдив
12.7 C
Варна
Search Suggestions

      Козът на Чоло спаси Атлетико в продължението

      Атлетико Мадрид не се даде на Реал Мадрид в дербито на испанската столица, което бе част от 6-ия кръг на Ла Лига и завърши без победител – 1:1! Едер Милитао вкара за „лос бланкос“, след което мачът бе прекъснат заради хвърлени предмети от фенове на „дюшекчиите“. В добавеното време на мача Анхел Корея вкара изравнителен гол за Атлетико, който доигра мача с 10 души заради директен червен картон на Маркос Йоренте.

      С това равенство Атлетико Мадрид събра 16 точки на третата позиция в Ла Лига, докато Реал Мадрид е втори с 18 точки в актива си.

      Мачът на „Сивитас Метрополитано“ започна с много високо темпо, като в 10-ата минута Тибо Куртоа спаси удар на Хулиан Алварес, който стреля след пробив в наказателното поле.

      В 17-ата минута Федерико Валверде видя възможност за изстрел от дистанция и веднага пробва рефлексите на Ян Облак, но словенския вратар се отчете с добра намеса.

      Девет минути преди края на редовното време на първата част удар на Джуд Белингам към долния ляв ъгъл бе спасен от Облак.

      В самия край на първата част гостите имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от рефера Матео Бускетс Ферер.

      Реал Мадрид започна по-силно второто полувреме, като в 51-ата минута удар на Родриго от границата на наказателното поле мина покрай вратата на „дюшекччиите“.

      В 64-ата минута хората на Карло Анчелоти разиграха заучено топката при един пряк свободен удар. Винисиус получи пас на лявото крило, откъдето центрира. Във вратарското поле нито един футболист не успя да отиграе топката и тя стигна до Едер Милитао на далечната греда. Защитникът овладя топката и с мощен изстрел я прати право в мрежата на Атлетико – 1:0 за Реал Мадрид!

      В следващите няколко минути фенове на Атлетико започнаха да хвърлят различни предмети по футболистите на Реал Мадрид, което накара съдията да отправи две предупреждения, че ще спре мача.

      След като никой не се вслуша в указанията на Бускетс Ферер, той спря мача за около 15-20 минути, за да може страстите на трибуните да се уталожат.

      След подновяването на срещата Винисиус пропиля добра възможност, при която стреля от границата на наказателното поле, но Ян Облак спаси удара му.

      Атлетико постепенно притисна Реал в търсене на изравнително попадение. В 82-ата минута Самуел Лино получи топката в наказателното поле. Той тръгна да стреля с десния крак, но видя, че Милитао и Дани Карвахал са на пътя му. Затова той рязко смени посоката, освобождавайки се от опеката им и шутира, но Куртоа бе подготвен и спаси.

      В 89-ата минута удар от дистанция на Ендрик профуча покрай десния страничен стълб, а при ответната атака удар на Антоан Гризман от пряк свободен удар мина над вратата.

      В добавеното време на мача опитите на хората на Диего Симеоне да стигнат до гол продължиха, а в 5-ата минута от добавеното време Родриго Рикелме изведе Анхел Корея зад защитата.

      Аржентинският коз на Диего Симеоне избяга от Антонио Рюдигер и прати топката в мрежата на Тибо Куртоа. Страничният съдия вдигна флага си за засада, но след проверка с ВАР стана ясно, че голът е редовен и съдията посочи центъра – 1:1!

      В 9-ата минута от добавеното време Маркос Йоренте бе изгонен с директен червен картон след проверка с ВАР заради нарушение срещу Фран Гарсия.

      До края на срещата играта бе накъсана и мачът завърши без победител.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ