вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Израел призова жителите да напуснат над 20 района в Южен Ливан

      Израелската армия призова жителите на повече от 20 района в Южен Ливан да се евакуират. Часове по-рано тя обяви, че е започнала наземни набези през границата, предаде АФП.

      „ЦАХАЛ (израелските военни) не иска да ви нарани и за ваша собствена безопасност трябва да напуснете домовете си незабавно. Всеки, който е в близост до членове, съоръжения и бойна техника на Хизбула, излага живота си на опасност. Трябва незабавно да се отправите на север от река Ал-Авали в близост до крайбрежния град Сидон“, написа говорителят на армията Авичай Адрае в социалната мрежа X.

      Израелската армия съобщи, че силите ѝ, подкрепени от въздушни удари и артилерия, са нанесли „целенасочени наземни набези“ по позициите на Хизбула по границата.

      Военните твърди, че целите са представлявали „непосредствена заплаха“ за северните израелски общности и предупредиха ливанските цивилни да не пътуват с автомобили в южната зона по границата.

      Хизбула започна удари с ниска интензивност по израелските войски, ден след като палестинския ѝ съюзник Хамас организира безпрецедентното си нападение срещу Израел на 7 октомври. Това предизвика опустошителната атака на Израел срещу Ивицата Газа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ