сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Заради напрежението в Близкия изток: МВР засилва полицейското присъствие в София

      Министерството на вътрешните работи ще засили полицейското присъствие на някои стратегически точки в столицата след ескалиралото напрежение в Близкия изток и нападението на Иран срещу Израел. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет ресорният министър Атанас Илков.

      Той поясни, че няма данни страната ни да е застрашена от терористичен акт, но въпреки това са предприети превантивни мерки, за да бъде гарантирана сигурността на гражданите.

      Министър Илков посочи още, че със заповед на премиера Главчев е създадена работна междуведомствена група от всички министерства, които имат отношение по евакуацията на българските граждани от Близкия изток.

      По думите му МВР е в готовност да предостави почивните си бази на тези български граждани, които са били евакуирани от Близкия изток, но няма къде да отседнат у нас.

      МВР създаде организация за българските граждани, които имат нужда от настаняване. Имаме подсигурени над 200 места към базите на ведомството. Имаме осигурена и нужната логистика. В случай че се стигне до недостиг, другите министерства също са изявили готовност да предоставят техните почивни бази, обясни министър Атанал Илков.

      На свой ред зам.-външният министър Елена Шекерлетова каза, че българските посолства в региона продължават да функционират.

      „Нямаме информация за пострадали български граждани или за такива, които се намират в безизходно положение. Поддържаме постоянна връзка с нашия ситуационен център. В Ливан имаме още около 25 български граждани и техни семейства, които са поискали да бъдат евакуирани“, обяви Шекерлетова.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ