Search Suggestions
      неделя, 06.10.24
      14.6 C
      София
      20 C
      Пловдив
      21.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Драма! Ботев надхитри Левски с 10 души

          В герой за домакините се превърна Вини Трибуле

          Ботев Пловдив победи Левски с 1:0 в най-интересния мач от 11-тия кръг на родното първенство. Единственото попадение вкара Вини Трибуле с удар извън наказателното поле в 87-та минута. Успехът е още по-сладък за канарчетата, защото те играха с човек по-малко около половин час. Мачът се проведе пред страхотна атмосфера, създадена от близо 13 хиляди души. Сините имаха почти 20 изстрела към вратата на противника, но така и не успяха да преодолеят Бернат.

          Срещата започна малко по-активно за Ботев и още в 8-та минута те поведоха. Ивелин Попов подаде на Нвачукву, който центрира веднага. Топката попадна в Трибуле, а той вкара отблизо. След преглед на ВАР голът беше отменен, поради засада на нигириеца. В 16-та минута Алдаир отправи пас към Сангаре, но нападателят се размина. Топката отиде в Евертон Бала, чийто удар рикошира и отиде в корнер. От ъгловия удар Цунами нанесе изстрел, но без успех. Натискът на сините продължи и се стигна до шанс пред Майкон, който беше разколебан от Бернат. Ситуациите пред вратата на домакините продължаваха една след друга, с нови пропуски се отчетоха Сангаре и Алдаир. В 26-та минута последваха два блокирани шута на Трибуле и Нвачукву за пловдивчани. В последствие поредният ъглов удар за гостите донесе възможност за Кристиан Димитров, но той не затрудни по никакъв начин стража на жълто-черните. 5 минути преди края на първото полувреме Сангаре като по чудо не вкара от няколко метра, той бе спрян от инстинктивната намеса на Бернат. За първата част сините регистрираха 10 удара и цели 9 корнера, но усилията им се оказаха напразни.

          В началото на второто полувреме Трибуле стреля встрани с десния крак. Последва нов опит на Алдаир да порази противниковата врата, а преди това никой не съумя да засече остро подаване на Бала. В този период и Александър Колев имаше две възможности за Левски. Малко след изтичането на час игра Ботев остана с 10 души. Йонас Там получи директен червен картон. Сангаре чукна топката пред него и естонецът фаулира откъсващия се сам срещу вратаря нападател. 19 минути преди края Евертон за пореден път бе спрян от противник. Последва добър пробив през центъра на Ел Джемили. Офанзивният играч подаде на Патрик Габриел-Галчев. Бекът малко егоистично стреля в близкия ъгъл, а имаше вариант да опита комбинация със свои съотборници в наказателното поле. В 83-та минута Димитров можеше да накаже бившия си отбор, но стреля твърде слабо.

          Противно на логиката гола в мача вкара Ботев Пловдив. При една малкото си ситуации след почивката канарчетата се възползваха от непремерени действия на Марин Петков. Топката попадна във Вини Трибуле. Нападателят стреля без забавяне от близо 20 метра и не остави шансове на Маркович за 1:0. До края на мача левскарите опитаха да изравнят, но не успяха да организират особено опасни положения и така резултатът се запази.

          По този начин Ботев Пловдив събра 22 пункта от 10 мача и се изкачи на третата позиция. От своя страна Левски остава втори, с равни точки на Лудогорец. Хората на Станислав Генчев обаче са изиграли 2 мача повече от шампионите. В следващия кръг столичани приемат ЦСКА, а Ботев Пловдив домакинства на Славия.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions