Search Suggestions
      неделя, 20.10.24
      Search Suggestions

          Властите в Газа съобщиха за над 70 жертви на израелски удари

          Много хора остават затиснати под отломките

          Властите в Газа съобщиха за най-малко 73-има загинали при израелски удари по град Бейт Лахия. Били са поразени многоетажна жилищна сграда и няколко къщи в северната част на Ивицата Газа. Много хора остават затиснати под отломките и се очаква броят на жертвите да се увеличи, съобщиха контролираните от ислямистката групировка „Хамас“ местни власти.

          Катарската телевизия „Ал Джазира“ съобщава още за най-малко два въздушни удара по южното предградие Дахия на ливанската столица Бейрут тази сутрин. Израелските военни бяха издали заповеди за евакуация за жителите на два квартала там, тъй като в там имало бази на „Хизбула“, а по-рано са се включили системите за въздушна тревога в Северен Израел заради информация за изстреляни от Южен Ливан ракети и чути взривове.

          Израелските сили за отбрана съобщиха, че са поразили „терористична цел на Хамас“ при удара си късно снощи в Бейт Лахия, при който са загинали най-малко 73-има души, като според местните власти сред тях има жени и деца, тъй като мястото е било „гъсто населен жилищен район“. Израелските военни обаче оспорват броя на загиналите, тъй като, според тях, той не отговаря на тяхната „информация, използваните боеприпаси и точността на удара“. В северната част на Ивицата Газа телекомуникационните и интернет услугите не са достъпни втори ден.

          Жители и медици в Джабалия заявяват пред Ройтерс, че израелските сили затягат обсадата в най-големия от общо осемте лагера в палестинския анклав като освен бомбардировките не са допускани да влизат доставки на храни и лекарства, за да напуснат цивилните и лекарите лагера. Израелските власти отричат да планират извеждане на цивилни от Джабалия или други северни райони.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions