Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Лавров: Няма да има давност за престъпленията на Киев

          Подкрепата на нацизма в Украйна е позор за лидерите на ЕС и за престъпленията на киевския режим няма да има давност, заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за сайта aif.ru.

          „Степан Бандера и Адолф Хитлер са едно и също лице. Не напразно в редица европейски страни, по-специално в Полша, искат да постигнат историческа справедливост. Разбирам, че поляците имат свой сериозен нюанс. Въпреки това, обективно погледнато, те са за историческата истина, първо, за да не бъде потъпкана, и второ, за да не се възобнови нацисткото движение, което сега надига глава. Това трябва да бъде признато. Подобни престъпления нямат давност“, каза той на въпрос дали има шанс престъпленията на днешните украински нацисти в крайна сметка да бъдат осъдени на Запад.

          „Най-големият срам е за лидерите на Европейския съюз – председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, [бившият генерален секретар на НАТО] Йенс Столтенберг, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел – които многократно заявиха от Брюксел, че трябва да подкрепят Украйна докрай, защото тя се бори за техните европейски ценности. Оказва се, че европейските лидери все още са готови да защитават така наречените ценности на нацизма. Затова задачата за денацификация съвсем не е лозунг, а неотложна задача“, подчерта руският министър.

          Лавров отбеляза, че престъпленията, извършени по време на Втората световна война от нацистите, също не трябва да имат давност. „Бих искал да се надявам. Тези престъпления нямат давност. Германските, а и не само, нацисти са извършвали зверства и ужаси. Вече казах, че в тях са участвали и части на други европейски държави“, добави руският външен министър.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions