Search Suggestions
      понеделник, 21.10.24
      Search Suggestions

          Лойд Остин обяви подробности за военната помощ за Киев в размер на 400 млн. долара

          Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин обяви подробности за пакет от помощи за Украйна в размер на 400 млн. долара по време на посещение в Киев, обещавайки постоянна подкрепа само две седмици преди решаващите президентски избори в САЩ.

          Остин пристигна в момент, когато украинският президент Володимир Зеленски настоява пред западните си съюзници да отменят ограниченията за използване на оръжия с далечен обсег на действие и настоява за незабавна покана за присъединяване към НАТО.

          „Имам удоволствието да обявя днес поемането на ангажимент за отпускане на президентски пакет от 400 млн. долара за осигуряване на вашите сили с допълнителни боеприпаси, бронирани превозни средства и противотанкови оръжия“, заяви Остин по време на среща със Зеленски.

          Пакетът е част от предварително обявената от Белия дом подкрепа за Украйна, предадоха медиите.

          В по-късна реч в Киев той се застъпи за солидарност с Украйна в момент, когато Киев се опасява от перспективата за намаляване на военната подкрепа от САЩ, ако Доналд Тръмп бъде избран в Белия дом следващия месец.

          Но той не засегна призива на Зеленски за присъединяване към НАТО или „плана за победа“, който украинският лидер очерта миналата седмица и с който се търси засилена подкрепа от страна на Запада за разгромяване на войските на Москва.

          „Изправени сме пред исторически прелом“, каза Остин.

          „Можем да продължим да се противопоставяме твърдо на агресията на Путин. Или можем да позволим на Путин да се справи и да обречем децата и внуците си да живеят в един много по-кървав и опасен свят“, продължи той.

          Посещението на Остин се състоя няколко дни след като южнокорейското разузнаване съобщи, че Северна Корея е изпратила хиляди войници в подкрепа на войната на Москва в Украйна.

          Остин призова за решителност срещу „призрака на агресивна Русия, подкрепяна от други автократи – от Северна Корея до Иран“.

          Около 1500 севернокорейски войници се намират в Русия, където се аклиматизират, и вероятно ще се отправят към фронтовата линия, съобщи шпионската агенция на Сеул, като още войници ще заминат скоро.

          Украйна вече е изправена пред тежки сражения, особено в източната част, където руските войски постигат успехи през последните няколко седмици.

          Русия организира и нови въздушни бомбардировки на Украйна.

          Губернаторът на Запорожка област съобщи, че най-малко трима души са загинали, а още десетина са ранени при удар, който е повредил детска градина.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions