Search Suggestions
      вторник, 22.10.24
      Search Suggestions

          Мицкоски: Предадох посланието на македонците на Австрия и много европейски дипломати

          Македонският премиер Християн Мицкоски проведе срещи с пезидента на Австрия Ван дер Белен и външния министър Александър Шаленберг, предадоха медиите.

          Мицкоски взе участие в 20-ата Европейска среща на върха в Залцбург, посветена на бъдещето и реформите на Европейския съюз.

          „Разговаряхме с голям брой европейски дипломати, на които предадох посланието на македонските граждани, както и нашите очаквания като държава“, каза Мицкоски след срещите.

          „Продължаваме да се борим за Македония и македонските граждани, както и за националните интереси“, добави той в пост във Фейсбук.

          По време на форума на 21 октомври Мицкоски заяви: „Това, което липсва, е воля, последвана от действия, за да може регионът наистина да премине от европейската чакалня към реализацията на европейското бъдеще. Бъдещето на региона е в икономическата и политическа трансформация и взаимосвързаност. Ние се борим македонските фирми да излизат извън границите, да подпомагат износа и да привличат чужди капитали. Досега за този кратък период показахме резултати и заедно ще направим много повече.“

          „Предадох на моите събеседници нашите ангажименти и цели по европейския път на Македония. Европа трябва да отвори вратите си за държавите, които вървят напред“, каза още премиерът.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions