Search Suggestions
      четвъртък, 24.10.24
      Search Suggestions

          Най-после! ЦСКА постигна победа в първенството

          Червените се наложиха над Ботев Враца с 2:0 след попадения на Коялипу и Фаетон

          ЦСКА се завърна към победите в Първа лига, след като се наложи над Ботев Враца с 2:0 у дома. На Националния стадион „червените“ поеха глътка въздух, след като от три мача насам не бяха побеждавали и вкарвали гол, а в последния кръг загубиха Вечното дерби от Левски с 0:1.

          Още във втората минута се стигна до инцидент между Даниил Кондраков и Густаво Бусато, при който вратарят на „армейците“ пострада сериозно. След пет минути оказана медицинска помощ, бразилецът бе откаран с линейка в болница. Възпитаниците на Александър Томаш натиснаха и натикаха съперника в близост до наказателното му поле. В средата на първата част дойде най-доброто положение за домакините. Годуин Коялипу обаче се провали от изгодна позиция след добро центриране на Джонатан Линдсет. Все пак, именно Коялипу се реваншира за по-ранния си пропуск, откривайки с глава след чудесно подаване на Станислав Шопов, който днес получи шанс за изява като титуляр. Преди това, „червените“ загубиха и Джейсън Локило заради травма. В добавеното време Коялипу направи един от пропуските на сезона, след като озовал се сам пред празна врата, прати топката над вратата на Федерико Бариос след подаване на Матиас Фаетон.

          В началото на второто полувреме проблемите за Томаш откъм контузени продължиха с принудителната смяна и на Мика Пинто. Така треньорът на ЦСКА вече нямаше право на промени в състава, тъй като използва и третото си прекъсване за такива в мача. Влезлият на мястото на Пинто Християн Петров можеше да сложи точка на спора с втори гол, но от близка дистанция предизвика веща намеса на Бариос. В 80-та минута домакините все пак стигнаха до второ попадение. Фаетон получи страхотен пас от Джеймс Ето’о, напредна с топка в крака и стреля силно по земя. Кълбото се отклони от гредата и влетя неспасяемо зад Бариос за 2:0. До края не паднаха нови голове и така ЦСКА се поздрави с трите точки.

          Това бе трети успех за „червените“ при Томаш, при едно равенство и три загуби. „Армейците“ не бяха вкарвали гол в елита от мача с Берое, когато спечелиха с 1:0 в Благоевград. След 16-та си поредна победа над Ботев Враца за първенство ЦСКА е 11-и с 13 точки. Ботев Враца остава предпоследен с 9 пункта. В следващите си мачове врачани гостуват на Спортист Своге за Купата, преди да играят със Славия в Първа лига, а ЦСКА ще играе в Добрич срещу Добруджа за Купата на страната, преди да пътува до Пловдив за визита на Локомотив на „Лаута“ във вътрешния шампионат.

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions